andy-vult-7gWxo4x4m3k-unsplash

Šta treba da zna svaki kandidat za B kategoriju

Kandidati koji upisuju auto-školu za B kategoriju su lica koja žele da dobiju vozačku dozvolu za upravljanje automobilom. Da bi se upisali u auto-školu, kandidati moraju ispuniti određene uslove koji se razlikuju u zavisnosti od zemlje, ali uglavnom uključuju minimalnu starost (obično između 16 i 18 godina) i zdravstvenu sposobnost (neki zahtevaju lekarski pregled).

Nakon upisa, kandidati prolaze teorijski i praktični deo obuke. Teorijski deo obuhvata poznavanje propisa o bezbednosti saobraćaja na putevima, pravila vožnje, upotrebe svetla i signalizacije, kao i pravila održavanja i popravke automobila. Praktični deo obuke obuhvata vožnju sa instruktorom i uvežbavanje različitih situacija na putu, poput vožnje autoputom, parkiranja i manevrisanja u saobraćaju.

Nakon završene obuke, kandidati moraju položiti teorijski i praktični ispit, koji se sprovode pod nadzorom državnih institucija. Ukoliko uspešno polože ispite dobijaju vozačku dozvolu B kategorije, koja im omogućava upravljanje putničkim automobilima.

Obuka i polaganje ispita za kategoriju B može biti zahtevan proces, ali je važno da kandidati budu pripremljeni i odgovorni, te da se striktno pridržavaju svih propisa o bezbednosti na putevima kako bi se obezbedila bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Tags: No tags

Comments are closed.